Tasaus

Seurakunnille


SINUA TARVITAAN RAKENTAMAAN RAUHAA JA ANTAMAAN NAISILLE ÄÄNI!

Tasaus-kampanja on yli 20 vuoden aikana tullut osaksi seurakuntien työtä. Tasauksen viesti heikoimmassa asemassa olevien puolustamisesta näkyy katukuvassa erilaisten tempausten, tapahtumien ja lipaskeräysten muodossa. Seurakunnissa Tasaus-aiheiset hartaudet ja jumalanpalvelukset tuovat konkreettisella tavalla oikeudenmukaisemman maailman rakentamisen osaksi hengellistä elämää. Saamme yhdessä rukoilla syrjittyjen naisten ja rauhan puolesta.

Kirkon tehtävä kaikkialla maailmassa on puolustaa syrjittyjä ja levittää rauhan sanomaa. Suomen Lähetysseura on lähes 160 vuoden ajan kehottanut meitä rakentamaan rauhaa sekä vastustamaan taloudellista eriarvoisuutta ja syrjintää. Sinä ja seurakuntasi voitte olla mukana tässä työssä osallistumalla Tasaukseen juuri teille sopivalla tavalla!

Tervetuloa mukaan Tasaamaan!

Monta tapaa auttaa

Suomalaisille yksi mieluisimmista tavoista osallistua keräyksiin on lipaskeräys. Se on helppo ja vaivaton tapa lahjoittaa. Lipaskeräys on myös hyvä tapa kohdata ihmisiä kadulla positiivisessa hengessä. Tilaa keräyslippaat ja liivit Lähetysseurasta hyvissä ajoin. Useimmissa seurakunnissa on jo valmiiksi Lähetysseuran keräyslippaita. Tarkista, että niissä on voimassaolevat keräyslupatarrat! Lippaita ja liivejä ei tarvitse palauttaa keräyksen jälkeen Lähetysseuraan, vaan niitä voidaan pitää seurakunnassa ympäri vuoden.

Mitä lipaskeräykseen tarvitaan?

  • lippaat ja niihin voimassaolevat keräyslupatarrat
  • keräysliivit
  • lipaslista, johon merkitään kunkin lippaan kerääjä ja palautus

Kiitos, että olette mukana!

 

Näin teet tilityksen

Muista tehdä tilitys mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Ilman tilitystä apu ei mene perille. Viitenumerot ja tilitysohjeet löydät helposti tästä.

Keräysvälineet

Lippaat, lupatarrat, listat ja keräysliivit voit tilata tästä.

Ilmaismateriaali

Esitteet, julisteet, arvontalomakkeet, ilmapallot ja muu materiaali ovat helposti tilattavissa tästä.

Arvontalomakkeita voit halutessasi myös tulostaa itse. Muistathan lähettää täytetyt lomakkeet Lähetysseuralle 20.11.2017 mennessä! Lataa arvontalomake tästä.

Kuvapankki

Tasauksen kampanjakuvia jaetaan Lähetysseuran Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Kuvat ovat myös vapaasti hyödynnettävissä seurakuntien viestinnässä – muista käyttää tunnistetta #tasaus, niin muutkin löytävät päivityksesi! Lataa kuvat käyttöösi tästä.

Ideaopas – vinkkejä keräämiseen

Ideoita lahjoitusten keräämiseen löydät Järjestäjän oppaasta! Vihkosta löydät ohjeet tilitykseen, vinkkejä vapaaehtoisten rekrytointiin ja ideoita kampanjointiin. Tutustu oppaaseen tästä.

Esittely- ja hartausmateriaalit

Seurakuntaopas: Oppaan avulla järjestät erilaiset Tasaus-tapahtumat helposti ja löydät kootusti Lähetysseuralta tilattavissa olevat materiaalit.

Jumalanpalvelusmateriaali: Tasauksen teeman ympärille rakennettu jumalanpalvelusmateriaali, jota voit vapaasti hyödyntää seurakunnassasi ja kerätä kolehdin Tasaukselle!

Kuvahartaus: Powerpoint -esityksessä on kuvia Lähetysseuran rauhantyössä mukana olevista naisista. Esitys sopii esimerkiksi rukoushetkeen, mutta myös keskustelun pohjaksi.

Tasaus 2017 esittely Powerpoint-muodossa: Powerpointissa kerrotaan tarkemmin naisista rauhantyössä sekä Lähetysseuran rauhaa rakentavasta työstä naisten parissa ympäri maailman.

Lataa ja tulosta materiaalit tästä.

Kerro meille, mitä teitte!

Kuulemme mielellään, miten tapahtumanne sujui.
Lähetä palautetta osoitteeseen: kampanjat@suomenlahetysseura.fi.

Näin saamme lisää vinkkejä tuleville vuosille ja jaettavaksi muiden kanssa.
Yhdessä tekemällä Tasaamme parhaiten!


Suomen Lähetysseuran yhteystiedot:

Materiaalitilaukset: http://kampanjat.mission.fi


Kysymykset materiaaleihin liittyen:
Tuire Ahola
020 7127 256
kampanjat@suomenlahetysseura.fi


Tasaus-tiedotus:

Tiedottaja
Minna Havunen
020 7127 029
minna.havunen@suomenlahetysseura.fi

Kampanja-avustaja
Nelli Sinisaari
020 712 7433
nelli.sinisaari@suomenlahetysseura.fi

Ohjelmaa tapahtumiisi voit tilata Lähetysseuran taidetoiminnan koordinaattori
Päivi Mattilalta p. 040 9022818, paivi.mattila@suomenlahetysseura.fi